OneDrive Personal, OneDrive for Business og Office 365: Hvad er bedst?

Der er en masse af cloud-tjenester. Det er svært at finde vej blandt dem alle og identificere den indstilling, der passer bedst til virksomhedens behov. Især når den samme type tjeneste præsenteres for os på forskellige måder, under forskellige navne og fra forskellige udbydere. Et eksempel herpå er sky opbevaring. Det er også kendt som online-lagring, online drev, delt drev, filserver, FTP, server, kasse … og listen fortsætter.

Måske har du hørt om OneDrive. Eller måske er du allerede bruger det? Hvad med OneDrive for Business? Kender du Office 365? Og, du forstår forskellen mellem dem? Hvis ikke, så læs videre. Vi har sammensat en enkel vejledning, der skal gøre hele denne virvar meget nemmere at finde ud af.

OneDrive

OneDrive (tidligere kendt som SkyDrive) er en gratis lagerplads leveret af Microsoft. Du skal blot skrive https://onedrive.com i din browser for at finde det.

For at få adgang OneDrive, du har brug for et Windows Live ID, som kan være din Xbox Live-konto, din Outlook.com e-mail-konto (tidligere Hotmail.com), din Skype-konto (tidligere MSN Messenger ID). Denne Microsoft-konto er dybest set en e-mailadresse og et password. Det er alt.

Med OneDrive, får du 5 GB gratis lagerplads (15 GB, hvis du har tilmeldt dig indtil februar 2016), som du kan bruge til at gemme alle slags filer, herunder billeder, video og dokumenter. OneDrive organiserer dine filer ved type for dig, så det er nemt at finde det, du har brug for. Du kan få adgang til dine filer fra en PC eller MAC eller dine mobile enheder (Android, iOS, Windows Phone med flere).

OneDrive er perfekt til at gemme dine personlige filer. Du kan også dele dem med venner, familie eller endda kollegaer. OneDrive kan stort set sammenlignes med Dropbox, Box eller Google Drev til dine personlige filer.

OneDrive for Business

Som navnet antyder, er OneDrive for Business designet til virksomheder. Gennem eks. Office365 abonnement kan virksomheden give adgang til cloud storage til sine medarbejdere.

OneDrive for Business tilbyder avancerede funktioner i forhold til dem, der findes med den gratis version af OneDrive. Grænsen lagerpladskvoter afhænger af platformen/abonnementet virksomhed bruger/har. Der er en grænse på antallet af filer, du kan synkronisere med OneDrive for Business: 5000 for en regelmæssig dokument bibliotek og 20.000 for “My Site” bibliotek – dvs. rigleigt til dette formål. Selvfølgelig synkroniseres filer så du bruge dem offline på dine enheder. File versionering er forbedret til OneDrive for Business.

Windows 8.1 og senere versioner plus alle Office-programmer vil tillade dig at gemme filer direkte til OneDrive som en indbygget funktion; det samme Outlook.com gør for vedhæftede filer.

Omkring Forfatteren

admin